Sticky chicken & blood orange stir fry
Jeśli masz w pobliżu 25 minut aby spędzić w kuchni, Sticky chicken & blood orange stir fry może być spektakularny bezmleczne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 834 kalorii, 54g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $4.38 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 87 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, sok z krwistej pomarańczy, czysty miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Blood Orange - Krewetki Stir-Fry, Sticky chicken stir-fry z sezamem, oraz Sticky Red Wine Chicken and Veggies Stir Fry.
Instrukcje
Po Pierwsze, włóż czajnik, Wrzuć szpinak do durszlaka i posadź durszlak w zlewie. Następnie, w małej misce, ubij razem skórkę pomarańczową i sok, miód, sos sojowy, imbir i czosnek mikro trzepaczka jest idealna do tego zadania.
Włóż makaron do głębokiej miski i zalej wrzącą wodą z czajnika, aby po prostu przykryć. Pozostawić do namoczenia na 4 minuty, następnie bardzo ostrożnie i powoli wlać makaron i wodę na szpinak w durszlaku i wrzucić makaron ze szpinakiem, aby więdniał.
Skropić olej sezamowy i delikatnie wymieszać. Na bok.
Rozgrzej olej roślinny w woku, aż będzie bardzo gorący, włóż paski kurczaka i smaż na dużym ogniu przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu,aż kurczak będzie złoty brąz.
Polać kurczaka mieszanką pomarańczy i miodu. Na początku będzie bąbelkować wściekle, ale po kilku chwilach uspokoi się. Bubble i mieszać sos i kurczaka przez 2 minuty, aż sos jest gęsty i błyszczący i ma szkliwione kurczaka.
Makaron, szpinak i płatki chilli wrzucić do woka z kurczakiem. Delikatnie wszystko wrzucić do ogrzania, następnie doprawić solą i pieprzem. Ułóż makaron i kurczaka na talerzu. Odrobina sosu sojowego i kieliszek schłodzonego białego wina to jedyne dodatki, których potrzebuje ta kolacja z makaronem.