Stem Ginger & squash budyń na parze

Stem Ginger & squash budyń na parze
Stem Ginger & squash parzony budyń zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis serwuje 10 i kosztuje 48 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 98 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka dyni, proszek do pieczenia, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cytrynowy Imbir Budyń Na Parze, Stem Ginger & treacle tarta, oraz Makaron brokułowy z sosem imbirowym sezamowym.

Instrukcje

1
Lekko posmarować 1,5 litrową miseczką budyniową. Umieść jedną trzecią imbiru łodygi i cały syrop imbirowy na dnie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
2
W misce ubij jajka i cukier elektryczną trzepaczką, aż bledną i puszystą. Wchodzisz w dyni, Skórka z cytryny i pozostałe imbir macierzystych. Złożyć suche składniki do mieszaniny jaj z dużą metalową łyżką, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Napełnij miskę mieszaniną gąbki. Przykryć warstwą maślanego pergaminu do pieczenia i folią, tworząc plisę w środku, aby umożliwić wzrost budyniu. Zawiąż bezpiecznie sznurkiem, a następnie włóż do parownika lub dużej patelni z odwróconą misą na dole.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj wrzącą wodę, aby dostać się do połowy boków miski, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Sprawdzaj poziom wody od czasu do czasu i uzupełniaj, jeśli potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Aby sprawdzić, czy gąbka jest gotowa, włóż szpikulec do środka. Powinien wyjść czysty bez śladu surowej mieszaniny. Rozpakuj i podawaj na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn