Stem Ginger & squash budyń na parze

Stem Ginger & squash budyń na parze
Stem Ginger & squash parzony budyń zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis serwuje 10 i kosztuje 48 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 98 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka dyni, proszek do pieczenia, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cytrynowy Imbir Budyń Na Parze, Stem Ginger & treacle tarta, oraz Makaron brokułowy z sosem imbirowym sezamowym.

Instrukcje

1
Lekko posmarować 1,5 litrową miseczką budyniową. Umieść jedną trzecią imbiru łodygi i cały syrop imbirowy na dnie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
2
W misce ubij jajka i cukier elektryczną trzepaczką, aż bledną i puszystą. Wchodzisz w dyni, Skórka z cytryny i pozostałe imbir macierzystych. Złożyć suche składniki do mieszaniny jaj z dużą metalową łyżką, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Napełnij miskę mieszaniną gąbki. Przykryć warstwą maślanego pergaminu do pieczenia i folią, tworząc plisę w środku, aby umożliwić wzrost budyniu. Zawiąż bezpiecznie sznurkiem, a następnie włóż do parownika lub dużej patelni z odwróconą misą na dole.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj wrzącą wodę, aby dostać się do połowy boków miski, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Sprawdzaj poziom wody od czasu do czasu i uzupełniaj, jeśli potrzebujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Aby sprawdzić, czy gąbka jest gotowa, włóż szpikulec do środka. Powinien wyjść czysty bez śladu surowej mieszaniny. Rozpakuj i podawaj na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn