Stelaż jagnięcy z szalotką

Stelaż jagnięcy z szalotką
Stelaż jagnięcy z szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, szalotki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stelaż jagnięcy z karmelizowaną szalotką i skórką Tymiankową, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w misce i dodaj 2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Szalotki obrać ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3
Przyciąć i odrzucić większość tłuszczu powierzchniowego z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Umieść 11-lub 12-calową, odporną na przywieranie patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść stojak jagnięcy, tłustą stronę w dół, na patelni i gotuj do brązowego, 3 do 4 minut; tip rack tam iz powrotem w razie potrzeby, aby równomiernie pokolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Zdjąć patelnię z ognia (w celu zmniejszenia rozpryskiwania) i dodać 2 łyżki octu balsamicznego i 2 łyżki Madery. Wróć do ognia i wstrząśnij patelnią, aż większość cieczy odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
MaderaMadera
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Ponownie wyjmij ciepło formy i umieść jagnięcinę, kości w dół, na patelni o wymiarach 9 na 13 cali. Odstaw patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Ręką delikatnie wyciśnij smalec w wodzie, aby uwolnić ziarno. Następnie wyjąć grzyby i wycisnąć do sucha. Trzymając Smalce pod chłodną bieżącą wodą, ponownie delikatnie wmasuj i ściśnij je, aby uwolnić pozostały żwir.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Smażyć na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Nalewając ostrożnie, bez zakłócania ziarna w misce, odmierz 1 szklankę wody namaczanej i dodaj do patelni. Wyrzucić pozostałą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Na patelnię dodać szalotki, pozostały ocet i Maderę oraz masło. Przykryć i umieścić na dużym ogniu, aż do wrzenia, a następnie odkryć i gotować delikatnie, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
MaderaMadera
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Umieść jeden stojak piekarnika w najniższej pozycji, a drugi w środku piekarnika 450. Ustaw patelnię z mieszanką szalotki na najniższym stojaku i piec, aż ciecz będzie gęsta i bulgotanie, 18 do 22 minut, wstrząsając od czasu do czasu. Trzymaj ciepło, jeśli jest gotowe przed jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
W międzyczasie włóż termometr do mięsa do środka wąskiego końca jagnięciny. Pięć minut po szalotki poszły do piekarnika, umieścić jagnięcinę na środkowej półce i piec, aż termometr rejestruje 135 średnio rzadkie, 12 do 15 minut (duży koniec będzie rzadko; gotować o 5 minut dłużej dla średnich do średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Usunąć jagnięcinę i odstawić na co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
14
Na talerzu ułożyć jagnięcinę i dodać mieszankę szalotki. Towarzyszyć z watercrss.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
15
Pokroić mięso między żebra. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia38
Magazyn