Stelaż jagnięcy z szalotką
Stelaż jagnięcy z szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, szalotki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stelaż jagnięcy z karmelizowaną szalotką i skórką Tymiankową, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść Smalce w misce i dodaj 2 szklanki wrzącej wody.
Szalotki obrać ze skórki.
Przyciąć i odrzucić większość tłuszczu powierzchniowego z jagnięciny.
Umieść 11-lub 12-calową, odporną na przywieranie patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść stojak jagnięcy, tłustą stronę w dół, na patelni i gotuj do brązowego, 3 do 4 minut; tip rack tam iz powrotem w razie potrzeby, aby równomiernie pokolorować.
Zdjąć patelnię z ognia (w celu zmniejszenia rozpryskiwania) i dodać 2 łyżki octu balsamicznego i 2 łyżki Madery. Wróć do ognia i wstrząśnij patelnią, aż większość cieczy odparuje.
Ponownie wyjmij ciepło formy i umieść jagnięcinę, kości w dół, na patelni o wymiarach 9 na 13 cali. Odstaw patelnię na bok.
Ręką delikatnie wyciśnij smalec w wodzie, aby uwolnić ziarno. Następnie wyjąć grzyby i wycisnąć do sucha. Trzymając Smalce pod chłodną bieżącą wodą, ponownie delikatnie wmasuj i ściśnij je, aby uwolnić pozostały żwir.
Nalewając ostrożnie, bez zakłócania ziarna w misce, odmierz 1 szklankę wody namaczanej i dodaj do patelni. Wyrzucić pozostałą wodę.
Na patelnię dodać szalotki, pozostały ocet i Maderę oraz masło. Przykryć i umieścić na dużym ogniu, aż do wrzenia, a następnie odkryć i gotować delikatnie, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią, około 7 minut.
Umieść jeden stojak piekarnika w najniższej pozycji, a drugi w środku piekarnika 450. Ustaw patelnię z mieszanką szalotki na najniższym stojaku i piec, aż ciecz będzie gęsta i bulgotanie, 18 do 22 minut, wstrząsając od czasu do czasu. Trzymaj ciepło, jeśli jest gotowe przed jagnięciną.
W międzyczasie włóż termometr do mięsa do środka wąskiego końca jagnięciny. Pięć minut po szalotki poszły do piekarnika, umieścić jagnięcinę na środkowej półce i piec, aż termometr rejestruje 135 średnio rzadkie, 12 do 15 minut (duży koniec będzie rzadko; gotować o 5 minut dłużej dla średnich do średnio rzadkich).
Usunąć jagnięcinę i odstawić na co najmniej 5 minut.
Na talerzu ułożyć jagnięcinę i dodać mieszankę szalotki. Towarzyszyć z watercrss.
Pokroić mięso między żebra. Doprawić do smaku solą i pieprzem.