Stelaż jagnięcy z szalotką

Stelaż jagnięcy z szalotką
Stelaż jagnięcy z szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, szalotki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stelaż jagnięcy z karmelizowaną szalotką i skórką Tymiankową, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w misce i dodaj 2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Szalotki obrać ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
3
Przyciąć i odrzucić większość tłuszczu powierzchniowego z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Umieść 11-lub 12-calową, odporną na przywieranie patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść stojak jagnięcy, tłustą stronę w dół, na patelni i gotuj do brązowego, 3 do 4 minut; tip rack tam iz powrotem w razie potrzeby, aby równomiernie pokolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Zdjąć patelnię z ognia (w celu zmniejszenia rozpryskiwania) i dodać 2 łyżki octu balsamicznego i 2 łyżki Madery. Wróć do ognia i wstrząśnij patelnią, aż większość cieczy odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
MaderaMadera
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Ponownie wyjmij ciepło formy i umieść jagnięcinę, kości w dół, na patelni o wymiarach 9 na 13 cali. Odstaw patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Ręką delikatnie wyciśnij smalec w wodzie, aby uwolnić ziarno. Następnie wyjąć grzyby i wycisnąć do sucha. Trzymając Smalce pod chłodną bieżącą wodą, ponownie delikatnie wmasuj i ściśnij je, aby uwolnić pozostały żwir.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Smażyć na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Nalewając ostrożnie, bez zakłócania ziarna w misce, odmierz 1 szklankę wody namaczanej i dodaj do patelni. Wyrzucić pozostałą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Na patelnię dodać szalotki, pozostały ocet i Maderę oraz masło. Przykryć i umieścić na dużym ogniu, aż do wrzenia, a następnie odkryć i gotować delikatnie, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
MaderaMadera
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Umieść jeden stojak piekarnika w najniższej pozycji, a drugi w środku piekarnika 450. Ustaw patelnię z mieszanką szalotki na najniższym stojaku i piec, aż ciecz będzie gęsta i bulgotanie, 18 do 22 minut, wstrząsając od czasu do czasu. Trzymaj ciepło, jeśli jest gotowe przed jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
W międzyczasie włóż termometr do mięsa do środka wąskiego końca jagnięciny. Pięć minut po szalotki poszły do piekarnika, umieścić jagnięcinę na środkowej półce i piec, aż termometr rejestruje 135 średnio rzadkie, 12 do 15 minut (duży koniec będzie rzadko; gotować o 5 minut dłużej dla średnich do średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Usunąć jagnięcinę i odstawić na co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
14
Na talerzu ułożyć jagnięcinę i dodać mieszankę szalotki. Towarzyszyć z watercrss.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
15
Pokroić mięso między żebra. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia38
Magazyn