Stelaż jagnięcy z miętowo-bazyliowym Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Rack jagnięciny z Pesto miętowo-bazyliowym spróbować. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś lekko liście mięty, pieprz, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z miętowym Pesto, Pieczeń Z Jagnięciny Z Miętą, oraz Stelaż jagnięcy z miętowym smakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zmiksuj miętę, Bazyl, orzechy, ser, sok z cytryny, czosnek, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym, aż zioła zostaną drobno posiekane. Po uruchomieniu maszyny stopniowo mieszaj w 1/3 szklanki oleju, aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Obficie posypać baranki solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na patelni grillowej lub ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Miejsce 1 baranka w patelni i gotować tylko do brązowego, o 3 protokół na stronę.
Przenieść mięso baranka bok do góry na ciężką dużą blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi 2 stojakami jagnięcymi.
Jagnięcinę upiec w piekarniku, aż będzie ugotowana do pożądanej doneness, około 20 minut na średnio rzadkie.
Przenieś stojaki jagnięce na powierzchnię roboczą. Odstawić na 10 minut.
Pokroić jagnięcinę między kośćmi w pojedyncze kotlety.
Rozłóż pesto na 1 ściętej stronie każdego kotleta. Ułóż kotlety, pesto do góry, na talerzach lub półmisku i podawaj.
Do-Ahead Wskazówka: pesto i Baranka stojaki mogą być przygotowane do tego punktu 1 dzień wcześniej. Przykryć pesto i jagnięcinę oddzielnie i przechowywać w lodówce. Pozostawić dodatkowy czas na schłodzoną jagnięcinę do pieczenia.
Alternatywnie, stojaki z jagnięciny mogą być krojone, a następnie pieczone przed podaniem. Do pieczenia jagnięciny: użyj 18 do 24 mięsiste pojedyncze żeberka jagnięce (około 2 1/2 uncji każdy, z 3 stojaków jagnięciny). Rozgrzej brojlery. Ułóż kotlety jagnięce w jednej warstwie na 2 ciężkich blachach do pieczenia. Kotlety jagnięce lekko posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Obserwując uważnie, smażyć kotlety jagnięce 3 cale od źródła ciepła, aż gotowane do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie średnio rzadkie.
Rozłóż pesto na kotlety. Ułóż kotlety pesto na talerzach lub półmisku i podawaj.
Polecane wino # 1: Boroli Barolo 1998
REGION / pochodzenie: Barolo, Piemont
Winogrono / odmiana: Nebbiolo
Polecane wino #2: Avignonesi Vino Nobile d ' Montepulciano 2001
REGION / pochodzenie: Montepulciano, Toskania
Winogrono / odmiana: Sangiovese (Prugnolo Gentile-lokalny klon sangiovese)