Stelaż jagnięcy z szalotką

Stelaż jagnięcy z szalotką
Stelaż jagnięcy z szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, szalotki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Stelaż jagnięcy z karmelizowaną szalotką i skórką Tymiankową, Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w misce i dodaj 2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Szalotki obrać ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Przyciąć i odrzucić większość tłuszczu powierzchniowego z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Umieść 11-lub 12-calową, odporną na przywieranie patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść stojak jagnięcy, tłustą stronę w dół, na patelni i gotuj do brązowego, 3 do 4 minut; tip rack tam iz powrotem w razie potrzeby, aby równomiernie pokolorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zdjąć patelnię z ognia (w celu zmniejszenia rozpryskiwania) i dodać 2 łyżki octu balsamicznego i 2 łyżki Madery. Wróć do ognia i wstrząśnij patelnią, aż większość cieczy odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
MaderaMadera
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Ponownie wyjmij ciepło formy i umieść jagnięcinę, kości w dół, na patelni o wymiarach 9 na 13 cali. Odstaw patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ręką delikatnie wyciśnij smalec w wodzie, aby uwolnić ziarno. Następnie wyjąć grzyby i wycisnąć do sucha. Trzymając Smalce pod chłodną bieżącą wodą, ponownie delikatnie wmasuj i ściśnij je, aby uwolnić pozostały żwir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Smażyć na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Nalewając ostrożnie, bez zakłócania ziarna w misce, odmierz 1 szklankę wody namaczanej i dodaj do patelni. Wyrzucić pozostałą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Na patelnię dodać szalotki, pozostały ocet i Maderę oraz masło. Przykryć i umieścić na dużym ogniu, aż do wrzenia, a następnie odkryć i gotować delikatnie, aż płyn zmniejszy się o około jedną trzecią, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
MaderaMadera
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Umieść jeden stojak piekarnika w najniższej pozycji, a drugi w środku piekarnika 450. Ustaw patelnię z mieszanką szalotki na najniższym stojaku i piec, aż ciecz będzie gęsta i bulgotanie, 18 do 22 minut, wstrząsając od czasu do czasu. Trzymaj ciepło, jeśli jest gotowe przed jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
W międzyczasie włóż termometr do mięsa do środka wąskiego końca jagnięciny. Pięć minut po szalotki poszły do piekarnika, umieścić jagnięcinę na środkowej półce i piec, aż termometr rejestruje 135 średnio rzadkie, 12 do 15 minut (duży koniec będzie rzadko; gotować o 5 minut dłużej dla średnich do średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Usunąć jagnięcinę i odstawić na co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
14
Na talerzu ułożyć jagnięcinę i dodać mieszankę szalotki. Towarzyszyć z watercrss.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
15
Pokroić mięso między żebra. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia38
Magazyn