Steki Żubrówki z pieczonym czosnkiem
Steki Żubrówki z pieczonym czosnkiem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Na 19,5 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, rosół z kurczaka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Żubra W Sosie Pieczarkowym, Steki z żubra w sosie Figowo-balsamicznym, oraz Bison Cheddar Topped Steki Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek doprawić solą i pieprzem. W patelni żaroodpornej roztopić 2 łyżki masła.
Dodać czosnek ścięty bok w dół.
Dodaj Czas i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i piec do miękkości, o 30 protokół.
Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aby odparować wywar.
Dodać 1 łyżkę masła; gotować, aż czosnek jest rumiany.
Czosnek przełożyć na talerz.
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 łyżkę oleju. Przyprawić steki, dodać je do patelni i zapiekać na dużym ogniu przez 2 minuty. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż steki są średnio rzadkie, o 6 protokół; przenieść na talerze.
Wlać połowę wina do każdej patelni i zagotować. Zeskrobać soki z 1 patelni do drugiej; gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać wodę i gotować, aż zmniejszy się o połowę, 5 protokół. Od ognia, zawirować w pozostałym maśle. Doprawiamy solą i polewamy steki.
Udekorować czosnkiem i podawać.