Steki Zapiekane Z Pieczarkami
Smażone steki z pieczarkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,35 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać steki z polędwicy wołowej, brokuły rabe, port, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Steki zapiekane z czerwonym winem, pieczarkami i cebulą, oraz Steki z polędwicy wołowej z pieczarkami i czerwonym winem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać brokuły rabe i 1 łyżkę wody. Przykryć; gotować 8 minut, aż będzie krucho-miękka, od czasu do czasu mieszając. Odstawić i ogrzać.
Tymczasem na steki posypujemy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, oba do smaku.
Rozgrzać dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj steki; gotować 3 minut na stronie średnio rzadkie, lub dłużej dla pożądanej doneness. Za pomocą termometru do mięsa sprawdź, czy mięso osiągnęło temperaturę wewnętrzną 14
Przełożyć steki na talerz; zachować ciepło.
Dodać grzyby na patelni. Przykryć; gotować na średnim ogniu, 3 minuty.
Dodaj port. Gotować na wolnym ogniu, 3 minuty, aż sos lekko zgęstnieje.
Podajemy pieczarki na stekach; top z tymiankiem. Doprawić brokuły do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.