Steki wieprzowe po hiszpańsku to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 1020 kalorii, 112 g białka i 48 g tłuszczu każda. Za 4,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 51% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz pod ręką zmielone nasiona kopru włoskiego, sól, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy obejmują wędzone steki z łopatki wieprzowej Char Siu, duszoną łopatkę wieprzową po kaukasku i szarpaną łopatkę wieprzową z sosem dipowym Lexington.
Instrukcje
1
Na małej patelni podsmaż koper włoski i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciśnięty Sok Z Limonki Plus 6 Limonek Pokrojonych W ćwiartki Do Podania
Zakupiona Tapenada Z Oliwek
Zakupiona Tapenada Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
2
Do młynka do przypraw dodać koper włoski, czarny pieprz, paprykę i sól i zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Umieść wieprzowinę w dużej (2-galonowej, jeśli to możliwe) plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Dodać czosnek, ocet, oliwę z oliwek i przyprawy. Zamknij torebkę i posmaruj marynatą całą wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5
Włóż torebkę do szklanej lub metalowej miski (na wypadek nieszczelności torebki) i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjmij z lodówki i poczekaj, aż osiągnie temperaturę pokojową.
7
Do małej miski dodaj 2 łyżki kolendry, sok z limonki i 1 szklankę pianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Dobrze wymieszać, przelać do butelki i przechowywać w lodówce.
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Podgrzej tortille kukurydziane w piekarniku, zawinięte w folię w opakowaniach po 8 sztuk, w piekarniku podczas grillowania wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Kukurydziana
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Rozgrzej grill wewnątrz lub na zewnątrz na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Dodaj steki wieprzowe i grilluj na średnim ogniu, obracając, łącznie przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Wyjmij na deskę do krojenia i odczekaj 5 minut, a następnie pokrój w długie, cienkie paski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
14
Podawać w rozgrzanych tortillach, posypanych tapenadą, wyciśniętych cząstkami limonki, polanych kremą i posypanych pozostałą posiekaną świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Klin Wapienny
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Stek bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.