Steki z łopatki wieprzowej po hiszpańsku

Steki z łopatki wieprzowej po hiszpańsku
Steki wieprzowe po hiszpańsku to bezglutenowe danie główne. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 1020 kalorii, 112 g białka i 48 g tłuszczu każda. Za 4,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 51% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz pod ręką zmielone nasiona kopru włoskiego, sól, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy obejmują wędzone steki z łopatki wieprzowej Char Siu, duszoną łopatkę wieprzową po kaukasku i szarpaną łopatkę wieprzową z sosem dipowym Lexington.

Instrukcje

1
Na małej patelni podsmaż koper włoski i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciśnięty Sok Z Limonki Plus 6 Limonek Pokrojonych W ćwiartki Do PodaniaWyciśnięty Sok Z Limonki Plus 6 Limonek Pokrojonych W ćwiartki Do Podania
Zakupiona Tapenada Z OliwekZakupiona Tapenada Z Oliwek
Zakupiona Tapenada Z OliwekZakupiona Tapenada Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów6 Steków Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
2
Do młynka do przypraw dodać koper włoski, czarny pieprz, paprykę i sól i zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 FuntówSteki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Umieść wieprzowinę w dużej (2-galonowej, jeśli to możliwe) plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
4
Dodać czosnek, ocet, oliwę z oliwek i przyprawy. Zamknij torebkę i posmaruj marynatą całą wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
5
Włóż torebkę do szklanej lub metalowej miski (na wypadek nieszczelności torebki) i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wyjmij z lodówki i poczekaj, aż osiągnie temperaturę pokojową.
7
Do małej miski dodaj 2 łyżki kolendry, sok z limonki i 1 szklankę pianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dobrze wymieszać, przelać do butelki i przechowywać w lodówce.
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
10
Podgrzej tortille kukurydziane w piekarniku, zawinięte w folię w opakowaniach po 8 sztuk, w piekarniku podczas grillowania wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
11
Rozgrzej grill wewnątrz lub na zewnątrz na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Dodaj steki wieprzowe i grilluj na średnim ogniu, obracając, łącznie przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Wyjmij na deskę do krojenia i odczekaj 5 minut, a następnie pokrój w długie, cienkie paski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Podawać w rozgrzanych tortillach, posypanych tapenadą, wyciśniętych cząstkami limonki, polanych kremą i posypanych pozostałą posiekaną świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Klin WapiennyKlin Wapienny
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Stek bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia81
Magazyn