Steki Z Zielonego Pieprzu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z zielonego pieprzu. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy bez dodatku soli, steki z polędwicy wołowej, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Podobne przepisy to Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, Steki nowojorskie w sosie z zielonego pieprzu, oraz Steki Z Pieprzu.
Instrukcje
Przycinaj tłuszcz ze steków z polędwicy. Delikatnie naciśnij zgnieciony zielony pieprz po obu stronach steków; odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce patelnia na średnim ogniu do gorąca.
Dodać rukolę i gotować, stale mieszając, 1 do 2 minut lub aż rukola zwiędnie.
Usuń rukolę z patelni; odstawić i ogrzać.
Patelnia płaszcz z natryskiem do gotowania; miejsce na dużym ogniu, aż bardzo gorąco.
Dodaj steki i gotować 6 do 8 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Usuń steki z patelni. Odstaw steki na bok i utrzymuj ciepło.
Usuń patelnię z ognia; dodaj koniak i zapalić długim zapałką. Gdy płomień ucichnie, dodaj bulion wołowy i sól. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 do 3 minut lub aż mieszanina bulionu zmniejsza się o połowę.
Umieścić rukolę równomiernie na 4 indywidualnych talerzach do serwowania; umieścić steki na rukolę.
Wlać mieszankę bulionu na steki i rukolę.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019