Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado

Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado
Steki z tuńczyka zawinięte w boczek z Frisée i sałatką z awokado mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,77 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 527 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, soli i pieprzu, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dorsz zawinięty w boczek z Frisee, Steki z polędwicy wołowej zawinięte w boczek ze szpinakiem i serem, oraz Sałatka Frisee z jajkiem i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż paski boczku na desce do krojenia i umieść kawałek tuńczyka na środku każdego z nich; doprawić solą i pieprzem. Złóż boczek wokół tuńczyka i zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Na dużej patelni nonstick rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj tuńczyka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż boczek jest chrupiące i tuńczyk jest nadal różowy wewnątrz, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
W międzyczasie, w średniej misce, ubić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z octem; doprawić solą i pieprzem. Wrzucić frise i awokado i przenieść do talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Wyjmij wykałaczki z tuńczyka i pokrój każdy kawałek na pół. Ułóż tuńczyka na fryzie i podawaj od razu, skropiąc pozostały dressing w misce nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn