Steki Z Tuńczyka Z Grilla Z Cytryną

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Lemon grillowane steki tuńczyka spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 377 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.17 za porcję. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz koszerną sól, czosnek, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Użyj obieraczki do warzyw, aby obrać skórkę z cytryny. Użyj ostrego noża, aby przeciąć skórkę na długie cienkie paski.Steki z tuńczyka natrzeć czosnkiem, a następnie posypać obie strony solą i pieprzem.
Steki włożyć do dużej torby zamrażarki, a następnie rozsypać skórką cytrynową na nich.
Skropić oliwą z oliwek całego tuńczyka, i uszczelnić worek, wyciskając jak najwięcej powietrza, jak można.
Włożyć tuńczyka do lodówki na noc do marynowania.Gdy będziesz gotowy do grillowania steków, wyjmij je z lodówki podczas podgrzewania grilla (około 15 minut). Grill powinien być bardzo gorący, gdy je założysz. Grill z jednej strony, aż zobaczysz czerwony tuńczyk skręcić beżowy o 1/3 drogi w górę strony. Odwróć, następnie grilluj z drugiej strony, aż zobaczysz tylko nutę różu z boku.
Steki z tuńczyka podawać z sałatką.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.