Steki Z Tuńczyka Z Grilla Z Cytryną

Steki Z Tuńczyka Z Grilla Z Cytryną
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Lemon grillowane steki tuńczyka spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 377 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.17 za porcję. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz koszerną sól, czosnek, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Użyj obieraczki do warzyw, aby obrać skórkę z cytryny. Użyj ostrego noża, aby przeciąć skórkę na długie cienkie paski.Steki z tuńczyka natrzeć czosnkiem, a następnie posypać obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Steki włożyć do dużej torby zamrażarki, a następnie rozsypać skórką cytrynową na nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3
Skropić oliwą z oliwek całego tuńczyka, i uszczelnić worek, wyciskając jak najwięcej powietrza, jak można.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Włożyć tuńczyka do lodówki na noc do marynowania.Gdy będziesz gotowy do grillowania steków, wyjmij je z lodówki podczas podgrzewania grilla (około 15 minut). Grill powinien być bardzo gorący, gdy je założysz. Grill z jednej strony, aż zobaczysz czerwony tuńczyk skręcić beżowy o 1/3 drogi w górę strony. Odwróć, następnie grilluj z drugiej strony, aż zobaczysz tylko nutę różu z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Steki z tuńczyka podawać z sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn