Steki z sosem Bordelaise
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Idź do sklepu i odbierz szpik wołowy, szalotkę, grube steki z Nowego Jorku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj SOS Bordelaise, Żeberka Pieczone Na Stojąco Z Sosem Bordelaise, oraz Polędwica Wołowa Z Sosem Bordelaise, Karmelizowaną Marchewką I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szpik; zmniejszyć ciepło do niskiej i kłusować delikatnie, aż szpik wygląda półprzezroczysty i szary, o 2 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś szpik na mały talerz. Przechowywać w lodówce szpik kłusowniczy cieczy. Przechowywać w lodówce szpik do zimna i firmy, o 45 minut. Kostkę drobno pokroić w kostkę; przykryć i schłodzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szpik i kłusowniczy płyn schłodzony.)
Stopić 1 łyżka masła w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i sauté aż przezroczyste, o 3 protokół.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się do skąpej 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Przenieść redukcję do małej miski.
Stopić 2 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Steki posypać lekko solą i pieprzem.
Dodaj do patelni i zapiekać, aż gotowane do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieś steki na talerze.
Dodaj redukcję wina na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Ubijamy pozostałe 3 łyżki masła, 1 łyżkę na raz.
Dodać 1/4 szklanki reserved szpik kłusowania cieczy i kostkę szpik. Gotować, aż szpik rozpuści się, a sos będzie gładki, stale ubijając, około 2 minut. Cienki sos z większą ilością płynu do kłusowania przez łyżki stołowe, w razie potrzeby. Doprawić sosem solą i pieprzem. SOS łyżka na steki.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.