Steki z sosem Bordelaise

Steki z sosem Bordelaise
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Idź do sklepu i odbierz szpik wołowy, szalotkę, grube steki z Nowego Jorku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj SOS Bordelaise, Żeberka Pieczone Na Stojąco Z Sosem Bordelaise, oraz Polędwica Wołowa Z Sosem Bordelaise, Karmelizowaną Marchewką I dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szpik; zmniejszyć ciepło do niskiej i kłusować delikatnie, aż szpik wygląda półprzezroczysty i szary, o 2 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś szpik na mały talerz. Przechowywać w lodówce szpik kłusowniczy cieczy. Przechowywać w lodówce szpik do zimna i firmy, o 45 minut. Kostkę drobno pokroić w kostkę; przykryć i schłodzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szpik i kłusowniczy płyn schłodzony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Stopić 1 łyżka masła w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj szalotka i sauté aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
5
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się do skąpej 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Przenieść redukcję do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Stopić 2 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Steki posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
9
Dodaj do patelni i zapiekać, aż gotowane do pożądanej doneness, o 3 minut na stronie średnio rzadkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieś steki na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
11
Dodaj redukcję wina na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Ubijamy pozostałe 3 łyżki masła, 1 łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Dodać 1/4 szklanki reserved szpik kłusowania cieczy i kostkę szpik. Gotować, aż szpik rozpuści się, a sos będzie gładki, stale ubijając, około 2 minut. Cienki sos z większą ilością płynu do kłusowania przez łyżki stołowe, w razie potrzeby. Doprawić sosem solą i pieprzem. SOS łyżka na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn