Steki z przyprawami w sosie wiśniowym

Steki z przyprawami w sosie wiśniowym
Need a danie główne bezglutenowe? Steki z przyprawami w sosie wiśniowym mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 691 kalorii, 60g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 8,46 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Walentynki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jeśli masz szalotkę, paprykę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, możesz śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Z łyżką wynik 60% to danie jest solidne. Spróbuj Steki z tuńczyka z kolendrą i bazylią, Grillowane steki żeberkowe z fasolą szparagową i sałatką z pomidorów Cherry, oraz Sezamowe Steki Z Tuńczyka W Sosie Balsamicznym podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce połączyć wiśnie i wino; odstawić. W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pieprz, brązowy cukier, czosnek w proszku, papryka, kawa, sól, cynamon, kminek i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj steki, jeden na raz, i wstrząsnąć do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
3
Umieść olej w 10-in. Patelnia żeliwna; nachylenie do dna płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Rozgrzać olej na średnim ogniu; smażyć steki przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
5
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 350° przez 15 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien odczytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Wyjąć steki i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Na tej samej patelni podsmażyć szalotkę na maśle,aż będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać bulion i tymianek. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 8 minut. Wymieszać ze śmietaną; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 8 minut lub do zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Wymieszaj zastrzeżoną mieszaninę wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
10
SOS podawać na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
W razie potrzeby posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Wino, którego możesz spróbować to te Matan Awatea Cabernets-Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Głęboka, midnight red-Awatea '14 to cenny klejnot. Aromaty dojrzałej czarnej porzeczki, jeżyny i czerwonych owoców rozwijają się z zmysłowego, brambly podniebienia. Warstwy przyprawy kakaowo-wiśniowej oraz kawałki cedru i rozmarynu odzwierciedlają teksturę, koncentrację i urok niesamowitego rocznika Hawke ' s Bay 2014. Stylowe, wyraziste, przybrzeżne cabernet, Awatea '14 to wino, które należy cenić.Mieszanka: 45% cabernet sauvignon 33% merlot, 14% cabernet franc i 8% petit verdot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn