Steki z przyprawami w sosie wiśniowym

Steki z przyprawami w sosie wiśniowym
Need a danie główne bezglutenowe? Steki z przyprawami w sosie wiśniowym mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 691 kalorii, 60g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 8,46 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Walentynki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jeśli masz szalotkę, paprykę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, możesz śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Z łyżką wynik 60% to danie jest solidne. Spróbuj Steki z tuńczyka z kolendrą i bazylią, Grillowane steki żeberkowe z fasolą szparagową i sałatką z pomidorów Cherry, oraz Sezamowe Steki Z Tuńczyka W Sosie Balsamicznym podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce połączyć wiśnie i wino; odstawić. W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pieprz, brązowy cukier, czosnek w proszku, papryka, kawa, sól, cynamon, kminek i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Papier RyżowyPapier Ryżowy
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj steki, jeden na raz, i wstrząsnąć do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
3
Umieść olej w 10-in. Patelnia żeliwna; nachylenie do dna płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozgrzać olej na średnim ogniu; smażyć steki przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 350° przez 15 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien odczytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjąć steki i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
7
Na tej samej patelni podsmażyć szalotkę na maśle,aż będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać bulion i tymianek. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 8 minut. Wymieszać ze śmietaną; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 8 minut lub do zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Wymieszaj zastrzeżoną mieszaninę wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
10
SOS podawać na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
11
W razie potrzeby posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Wino, którego możesz spróbować to te Matan Awatea Cabernets-Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Głęboka, midnight red-Awatea '14 to cenny klejnot. Aromaty dojrzałej czarnej porzeczki, jeżyny i czerwonych owoców rozwijają się z zmysłowego, brambly podniebienia. Warstwy przyprawy kakaowo-wiśniowej oraz kawałki cedru i rozmarynu odzwierciedlają teksturę, koncentrację i urok niesamowitego rocznika Hawke ' s Bay 2014. Stylowe, wyraziste, przybrzeżne cabernet, Awatea '14 to wino, które należy cenić.Mieszanka: 45% cabernet sauvignon 33% merlot, 14% cabernet franc i 8% petit verdot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn