Steki z polędwicy z papryką i czosnkiem w sosie portowym

Steki z polędwicy z pieprzem i czosnkiem z sosem porto mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 26g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz steki z polędwicy wołowej, ziarna pieprzu, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy z papryką i czosnkiem w sosie portowym, Steki z polędwicy z sosem żurawinowo-portowym i serem Gorgonzola, oraz Steki z polędwicy wołowej z sezamem z dodatkiem ananasa, mango i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziarna pieprzu w małej plastikowej torbie na suwak; zamknąć. Zmiażdż ziarna pieprzu za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Połączyć pieprz, sól, i czosnek w misce; rub równomiernie na steki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki do patelni. Zmniejszyć ogień; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij steki z patelni. Przykryć i ogrzać.
Dodaj port i bulion do patelni, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół).
Umieść 1 stek na każdym z 4 talerzy; każdą porcję skropić 1 łyżką sosu.
Każdą porcję posypać 3/4 łyżeczki tymianku.