Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów

Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów
Steki z polędwicy wołowej z czerwonym winem-sosem grzybowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.44 za porcję. Mieszanka rozmarynu, pieprzu, grzybów pre baby portobello i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina-estragon, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Polędwica wołowa z sosem pieczarkowym z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Steki posypać solą i pieprzem; zalać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
StekStek
3
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć steki na półmisek; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Dodać grzyby do patelni. Grzyby płaszcz sprayem do gotowania; smażyć 3 minuty lub aż rumiane. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć patelnię z ognia; dodać masło i rozmaryn, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Polej steki sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W11 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn