Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake

Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,83 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wodę, czapki z grzybami shiitake, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów, oraz Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake.
Instrukcje
Steki posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki na patelnię; smażyć 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Przełożyć steki na półmisek.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj masło do patelni, wirując do herbu; gotować 15 sekund lub aż piana ustąpi.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Dodać grzyby, 1/2 łyżeczki posiekanego tymianku, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu do patelni; smażyć 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie, często mieszając. Wymieszaj ocet, 1 łyżkę wody i sos sojowy; gotuj 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje. Łyżka mieszanki grzybowej nad stekami.
Uwaga na wino: Merlot może być tak poważny, jak wiele kabernetów. Jest również naturalny zarówno z czerwonym mięsem, jak i grzybami, dzięki czemu jest dobrym partnerem do tego dania. California ' s Paso Creek Merlot 2005 ($2
ma smaki ciemnej wiśni i dymu z pikantnym brzegiem, który podkreśli tymianek, a jędrne, suszące taniny zrównoważą stek i maślane grzyby. Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.