Steki z polędwicy wołowej i fasolka balsamiczna

Steki z polędwicy wołowej i fasolka balsamiczna
Steki z polędwicy wołowej i zielona fasola balsamiczna mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, bulion wołowy o niższej zawartości sodu, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herbed Steki Z Polędwicy Wołowej, Steki z polędwicy wołowej z Peperonatą, oraz Steki Z Polędwicy Wołowej Luau dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 łyżeczkę masła rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i szalotki; smażyć 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać bulion; gotować 4 minuty lub aż cebula będzie miękka i ciecz prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BulionBulion
5
Dodać fasolę i ocet; przykryć i gotować 4 protokół lub aż fasola są chrupiące-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
FasolaFasola
6
Zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałą 1 łyżeczkę masła i 1/8 łyżeczki soli; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
7
Steki posypać pozostałą 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
8
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Odstawić 5 minut.
11
Podawać z mieszaniną fasoli.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn