Steki z polędwicy sylwestrowej

Steki z polędwicy sylwestrowej
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj sylwestrowe steki z polędwicy. Jedna porcja zawiera 537 kalorii , 56 g białka i 27 g tłuszczu . Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 8,62 USD za porcję. Jest idealny na walentynki . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup szalotkę, steki z polędwicy wołowej, kozi ser i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 64% . Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Sparkler sylwestrowy , Ziemniaki sylwestrowe i Poncz sylwestrowy .

Instrukcje

1
Posyp steki pieprzem. Na dużej patelni smaż steki na oleju na średnim ogniu przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°, średni 160°, dobrze wysmażony 170° ).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Wyjmij na blachę do pieczenia i trzymaj w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Zmniejsz ogień do niskiego; dodać szalotkę, koniak i ziarna pieprzu, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Zalać winem i bulionem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż płyn zredukuje się do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
KoniakKoniak
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Najlepsze steki z serem. Podpiekaj 6 cali od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż ser zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Podawaj mieszankę sosów ze stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sangiovese

Stek z polędwicy doskonale komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Archery Summit Arcus Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Szczyt łuczniczy Arcus Pinot Noir
Szczyt łuczniczy Arcus Pinot Noir
To jasnoczerwone Pinot Noir charakteryzuje się głębokimi aromatami płatków róż, goździków, dojrzałych malin, przypraw, minerałów i słodkiego dębu. Skoncentrowane aromaty owocowe integrują się z delikatnymi taninami i zrównoważoną kwasowością, co prowadzi do bujnego środkowego podniebienia z bardzo długim i eleganckim finiszem. Głęboki, złożony i subtelny Arcus będzie pięknie pić i udoskonalać się przez następne dziesięć lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia26
Magazyn