Steki z polędwicy z masłem Gorgonzola

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj steków z polędwicy z masłem Gorgonzola. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 641 kalorii, 53g białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka steków z polędwicy wołowej, tawny port, ser gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem, Steki z polędwicy z sosem żurawinowo-portowym i serem Gorgonzola, oraz Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz pieczony czosnek i winogrono makaron pomidorowy z bazylią i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać steki i osuszyć; umieścić w 1-galon zip-lock plastikowej torbie. Ułóż plastry cebuli w jednej warstwie na talerzu.
Mżawka 2 łyżki stołowe Porto i 1 łyżeczka oleju na cebuli.
Pozostałą porcję i olej zalać mięsem; zamknąć worek i obrócić do płaszcza.
Odstawić co najmniej 30 minut, lub przykryć cebulę i schłodzić mięso i cebulę do 2 godzin.
W małej misce, beat gorgonzola i masło, aż dobrze wymieszane i kremowy.
Podnieś steki z marynaty (Odrzuć marynatę) i połóż na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund).
Ułóż plastry cebuli wokół steków. Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować steki, obracając raz, aż zbrązowieje i zrobić według własnych upodobań w środku najgrubszej części (cut do testu), 16 do 18 minut dla średnio rzadkie. Cebulę gotować, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron, 16 do 18 protokół.
Steki przekładamy na talerze i topujemy z grillowaną cebulą, podzieloną na pierścienie.
Pozostaw w ciepłym miejscu na 3 do 5 minut.
Udekoruj każdą z nich odrobiną masła gorgonzola.
Posypać natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.