Steki z muszli z masłem z czerwonego wina
Steki Shell z masłem z czerwonego wina to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka szalotki, ziarna pieprzu, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z łososia z masłem z czerwonego wina, Steki Z Muszelki Z Przyprawami, oraz Steki Rib-Eye w sosie z czerwonego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżkę masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szalotka i gotować, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Dodać nasiona kolendry i pieprzu i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wyciągnij patelnię z ognia i dodaj Porto i wino. Odstawić patelnię do ognia i, jeśli gotuje się na palniku gazowym, przechylić patelnię, aby Alkohol się zapalił. (Jeśli gotowanie na elektrycznym lub halogenowym, po prostu gotuj mieszaninę.) Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować energicznie aż syropy, 20 do 25 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Ubić pozostałe masło w średniej misce z ręcznym mikserem elektrycznym lub trzepaczką, aż będzie gładkie i lekkie.
Dodaj zredukowaną mieszaninę wina, ocet, pietruszkę i 1 1/2 łyżeczki soli i ubijaj, aż równomiernie wymieszasz.
Rozłóż 12-calowy kawałek folii na powierzchni roboczej. Usypać masło na plastikowej folii, około 2 cale od najbliższej krawędzi. Złóż dolną krawędź plastikowej folii na maśle i zwiń ją, aby utworzyć kłódkę o szerokości 1 cala. Skręć końce razem w przeciwnych kierunkach (jak przychylność strony) i przechowywać w lodówce, aż firma.
Przygotuj grill na świeżym powietrzu z wysokim ogniem.
Szczotka grill ruszt lekko z olejem. Doprawić steki z obu stron solą i czarnym pieprzem, do smaku. Grill 3 do 5 minut, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsa czyta 120 stopni F do 125 stopni F dla rzadkich; 125 stopni F do 130 stopni F dla średnio rzadkich; lub 130 stopni F do 135 stopni F dla średnich.
Przenieś steki na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut.
Podawać każdy stek zwieńczony 3/4-cala-gruby kawałek masła wina.