Steki z muszli z masłem z czerwonego wina

Steki z muszli z masłem z czerwonego wina
Steki Shell z masłem z czerwonego wina to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka szalotki, ziarna pieprzu, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z łososia z masłem z czerwonego wina, Steki Z Muszelki Z Przyprawami, oraz Steki Rib-Eye w sosie z czerwonego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 łyżkę masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać czosnek i szalotka i gotować, mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać nasiona kolendry i pieprzu i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wyciągnij patelnię z ognia i dodaj Porto i wino. Odstawić patelnię do ognia i, jeśli gotuje się na palniku gazowym, przechylić patelnię, aby Alkohol się zapalił. (Jeśli gotowanie na elektrycznym lub halogenowym, po prostu gotuj mieszaninę.) Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować energicznie aż syropy, 20 do 25 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
AlkoholAlkohol
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Ubić pozostałe masło w średniej misce z ręcznym mikserem elektrycznym lub trzepaczką, aż będzie gładkie i lekkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj zredukowaną mieszaninę wina, ocet, pietruszkę i 1 1/2 łyżeczki soli i ubijaj, aż równomiernie wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Rozłóż 12-calowy kawałek folii na powierzchni roboczej. Usypać masło na plastikowej folii, około 2 cale od najbliższej krawędzi. Złóż dolną krawędź plastikowej folii na maśle i zwiń ją, aby utworzyć kłódkę o szerokości 1 cala. Skręć końce razem w przeciwnych kierunkach (jak przychylność strony) i przechowywać w lodówce, aż firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Przygotuj grill na świeżym powietrzu z wysokim ogniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Szczotka grill ruszt lekko z olejem. Doprawić steki z obu stron solą i czarnym pieprzem, do smaku. Grill 3 do 5 minut, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsa czyta 120 stopni F do 125 stopni F dla rzadkich; 125 stopni F do 130 stopni F dla średnio rzadkich; lub 130 stopni F do 135 stopni F dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Przenieś steki na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Podawać każdy stek zwieńczony 3/4-cala-gruby kawałek masła wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn