Steki z grzybami
Steki z grzybami zajmują około 25 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 358 kalorii, 28 g białka i 24 g tłuszczu każda. Za 2,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu worcestershire, masła, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Steki w kostce z parmigianą, Steki w kostce z sosem i Nadziewane steki w kostce.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodawaj wołowinę, kawałek po kawałku i potrząsaj, aż się nią pokryje.
Na dużej patelni usmaż stek na średnim ogniu z 1 łyżką masła, aż mięso przestanie być różowe.
Wyjmij steki na półmisek; posmaruj każdą 1/2 łyżeczką musztardy.
Polej każdy z nich 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire; trzymaj się ciepło.
Na tej samej patelni na pozostałym maśle podsmaż grzyby i cebulę, aż będą miękkie.
Dodaj pietruszkę i resztę sosu Worcestershire. Wróć steki na patelnię; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Cube. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir]()
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.