Steki T-Bone z pieprzem i salsą

Steki T-Bone z pieprzem i salsą
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, pieprzone steki T-Bone z salsą mogą być wspaniałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 74 g białka , 79 g tłuszczu i łącznie 1080 kalorii . Za 7,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 45% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. To drogi przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jest idealny na Walentynki . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Niewielu osobom naprawdę podobało się to danie główne. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka soku z limonki, wołowych steków T-Bone, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Ta ocena jest niesamowita. Bułeczki z serem kozim i pieprzem , steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową oraz proste, rozpadające się żeberka w wolnowarze przez cały dzień są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce ubij pierwsze osiem składników, aż się połączą. Podziel steki między dwie duże plastikowe torby z możliwością ponownego zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj 1/2 szklanki marynaty do każdego; zamknij woreczki i obróć, aby pokryć. Schłodź steki i pozostałą marynatę w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
W innej misce wymieszaj składniki salsy. Schłodź do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Odcedź steki, wyrzucając marynatę z torebek. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
W ciągu ostatnich 5 minut pieczenia często smaruj potrawę pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn