Steki T-Bone z masłem hotelowym
Steki T-Bone z hotelowym masłem to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.87 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do valentin day. Mieszanka masła, Skórka z cytryny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Peppered T-Bone Steki, Grillowane Steki T-Bone, oraz Grillowane Steki T-Bone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiękczone masło umieścić w misce miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek. Ubij masło, aż będzie puszyste.
Dodać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok z połowy cytryny.
Wymieszaj, aż całkowicie się połączy, skrobając boki w razie potrzeby.
Dodaj więcej pietruszki, więcej soku z cytryny lub sól i pieprz, jeśli chcesz.
Połóż długi kawałek folii z tworzywa sztucznego na długim kawałku folii aluminiowej. Miksturę masła wymieszać w długi pas na środku folii. Ostrożnie pociągnij jedną stronę folii aluminiowej / folii foliowej nad masłem, ściskając delikatnie folię, aby uformować ją w długą. Dalej zwijamy kłodę masła w bułkę. Gdy wszystko jest zwinięte, przekręć końce (jak kawałek cukierka), aż staną się bardzo uczone (oznacza to, że masło jest naciskając razem wewnątrz plastiku, tworząc spójną rolkę.
Włóż rolkę masła do lodówki, aby się utwardziło, lub do zamrażarki, jeśli chcesz przyspieszyć proces. Aby ugotować steki, sól i pieprz po obu stronach steka. Roztopić 2 łyżki masła na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gdy jest stopiony i złocisty, smażyć steki do średnio rzadkie, około 2 minut na stronę (lub mniej lub bardziej, w zależności od grubości.)
Usuń steki z patelni i połóż gruby kawałek masła hotelowego na wierzchu każdego steku, aby zaczął się topić.
Podawać w ciągu pięciu minut z puree ziemniaczanym!Inne zastosowania masła hotelowego: wymieszać z gotowanym makaronem
Klepnij grillowanego kurczaka lub rybę
Spread on crusty FRENCH bread
Dodaj do pieczonego ziemniaka
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.