Steki specjalne
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego ? Special Strip Steaks może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 48 g tłuszczu i łącznie 622 kalorie . Za 6,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Jest idealny na Walentynki . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ząbek czosnku, steki z polędwicy wołowej, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Ta ocena jest całkiem dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również New York Strip With Beurre Maitre D'hotel , Strip steak with roasted cherry tomatoes and vegetable mash i Special Vegetable Biryani .
Instrukcje
Natrzyj steki czosnkiem i posyp solą i pieprzem; odstaw. Rozpuść masło na dużej patelni.
Dodaj sherry lub bulion, sos Worcestershire i cebulę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Dodaj steki i smaż na średnim ogniu przez 3–7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).