Steki smażone z czerwonym winem i papryką
Steki smażone z czerwonym winem i papryką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz najlepsze steki chuck, papryka, papryka i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Steki Rib-Eye w sosie z czerwonego wina, oraz Azjatyckie steki Salisbury z smażoną rukolą.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na umiarkowanie małym ogniu. Mieszać w cebuli, oregano, czosnek, i papryka. Gotować, pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu. Steki przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umieścić steki w gorącej patelni i gotować, aż rumiane, 3 do 4 protokół. Obróć i gotować, aż zrobi się średnio rzadkie, 3 do 4 minut dłużej.
Dodać mieszankę papryki, wino, a pozostałe 1/2 łyżeczki każdej soli i czarnego pieprzu do dużej patelni. Gotuj, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte, około 5 minut.
Stek podawać z warzywami.
Walenie mięsa: Walenie zmiękcza mięso, a także sprawia, że jest cieńsze, więc będzie gotować szybciej. Przykryj mięso kawałkiem folii lub woskowanego papieru, a następnie spłaszcz stek tradycyjną masą mięsną lub dnem ciężkiej patelni. Lub poproś swojego rzeźnika, aby tłukł mięso dla ciebie.
Rekomendacja wina: z tymi stekami potrzebujesz bogato aromatyzowanej, pełnoziarnistej Czerwieni. Odpocznij od tego samego starego cabernet sauvignon i spróbuj refosco, solidnego, ale zaskakująco wyrafinowanego wina z północno-wschodniego zakątka Włoch.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019