Steki Salisbury z francuskim sosem cebulowym

Steki Salisbury z francuskim sosem cebulowym
Steki Salisbury z francuskim sosem cebulowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 834 kalorii, 47g białka, oraz 57 g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz mieloną polędwicę, bulion wołowy, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Steki Salisbury z francuskim sosem cebulowym, Steki Salisbury Z Sosem, oraz Stek Salisbury Z Sosem Cebulowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść mżawkę EVOO na patelni na średnim ogniu i roztopić masło do oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, trochę zmielonego tymianku i dodać zatokę. Karmelizować cebulę, aż będzie bardzo miękki i słodki i jasny złoty kolor, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Tymianek MielonyTymianek Mielony
CebulaCebula
4
Tymczasem chleb moczyć w mleku lub pół-N-pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
MlekoMleko
5
Umieścić mięso w misce i dodać jajko. Wycisnąć chleb i pokruszyć w okruchy, jak dodać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
MięsoMięso
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj Worcestershire i startej cebuli do wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
CebulaCebula
WołowinaWołowina
7
Posypać solą i pieprzem i połączyć. Formować na 4 (1-calowe grubości) owalne bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
Podgrzać mżawkę EVOO na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać bochenki i gotować aż gotowane przez, o 15 protokół, obracając od czasu do czasu.
10
Przełożyć mięso na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
11
Mąkę posypać karmelizowaną cebulą, wymieszać 1 minutę. Podsmaż patelnię ugotowane mięso z winem i wlej do cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać bulion wołowy i chwilę zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
13
Podawać sos na steki Salisbury.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
14
W razie potrzeby udekoruj niewielką ilością rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna

Polecane wino: Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Bordeaux, Biały Bordowy

Szampan, Bordeaux i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Taittinger Comtes De Champagne rosé z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 203 dolarów za butelkę.
Taittinger Comtes De Champagne Rose
Taittinger Comtes De Champagne Rose
Ten wysublimowany szampan różany, produkowany wyłącznie z winogron Pinot Noir w latach na tyle wyjątkowych, aby zadeklarować rocznik, jest odpowiednio prezentowany w butelce w stylu antycznym o XVIII-wiecznym designie. Typowe dla stylu Taittinger, Comtes Champagne Rosé to wino o wykwintnym wyrafinowaniu; jego błyszczący łososiowo-różowy kolor jest przerywany drobnymi, trwałymi punktowymi pęcherzykami. Słodki, czerwono-jagodowy zapach tej odmiany jest równoważony bardzo subtelnymi nutami ziemi i minerałów. Czyste, żywe czerwone aromaty owocowe są potwierdzone na hojnym podniebieniu, zrównoważone przez rześką, wyrafinowaną kwasowość, która prowadzi do eleganckiego, złożonego wykończenia o znacznej trwałości.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn