Steki Rib-Eye z smakiem w stylu Harissy

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Steki Rib-Eye z Harissą w stylu może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 548 kalorii, 46g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz cukier, ząbek czosnku, steki rib-eye i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Steki Rib-Eye z smakiem w stylu Harissy, Steki Z Kalafiora Z Harissą, oraz Halloumi burgery bakłażanowe z Harissa relish.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty ze szczyptą soli za pomocą dużego ciężkiego noża, a następnie przenieść do miski.
Rozgrzać suchą małą ciężką patelnię na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, następnie grzać kminek, kolendra, i kminek, potrząsając patelnię często, aż pachnący, o 1 minuta.
Przenieść nasiona do szlifierki i pulsować aż grubo zmielone.
Dodać przyprawy do pasty czosnkowej wraz z pieczoną papryką, oliwą z oliwek, płatkami czerwonej papryki (do smaku), cukrem i 1/4 łyżeczki soli.
Steki osuszyć i posypać pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Przygotować grill do gotowania ze średnio gorącym węglem drzewnym (umiarkowanie wysokie ciepło dla gazu).
Steki grillowe na lekko naoliwionym stojaku grillowym, obracając się raz i poruszając się po stojaku, aby uniknąć rozbłysków, 5 do 6 minut dla średnio rzadkich. Jeśli korzystasz z grilla gazowego, gotuj pod przykryciem, obracając się raz i poruszając się po stojaku, aby uniknąć rozbłysków, 4 do 5 minut dla średnio rzadkich.
Przenieść steki do deski do krojenia i odstawić, odkryte, 5 minut.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, steki mogą być gotowane w gorącym, lekko naoliwione dobrze przyprawione duży (2 palnik) grzbietem patelni grill na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, 10 do 12 minut łącznie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.