Steki Rib-Eye z rozmarynem i czosnkiem

Steki Rib-Eye z rozmarynem i czosnkiem
Steki Rib-Eye z rozmarynem i czosnkiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,43 zł za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rozmaryn, sos do steków, przyprawy do steków i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Rozmaryn i pieczony czosnek krewetki Gyros z sosem rozmarynowym Tzatziki, Steki smażone w patelni z Porcini i rozmarynem, oraz Grillowane Steki Jagnięce Z Rozmarynem I Tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
W średniej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sos do steków, sos sojowy, rozmaryn, czosnek w proszku, przyprawę do steków i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortille Mączne, 8 CaliTortille Mączne, 8 Cali
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Sos Do StekówSos Do Steków
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ukłucie steków po obu stronach widelcem. Steki włożyć do marynaty i pozostawić do marynowania na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Umieść steki na gorącym grillu. Przykryć i gotować, aż pojawią się ślady grilla, około 8 minut na stronę dla medium lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Wyjmij z grilla i pozostaw na 5 minut. Każdy stek pokroić na pół i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
83% Merlot, 7% Malbec, 5% Cabernet Franc, 5% Syrah.Ten Merlot z 2007 roku prezentuje odważne aromaty dzikich jagód, czerwonych malin przerywane nutami cassis i cejlońskiej czerniherbata. O średniej zawartości, z aksamitnym podniebieniem, zmysłowe smaki tego wina są wspierane przez małe dodatki Malbec,Cabernet Franc i Syrah, które przyczyniają się do drobnoziarnistych, miękkich tanin, szerokiego odczucia w ustach i trwałego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn