Steki jagnięce z rozmarynem i anchois
Steki jagnięce z rozmarynem i sardelą to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1875 kalorii, 294g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $24.09 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga skórki cytrynowej, sardeli, klinów cytrynowych i steków z jagnięciny. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina, Wolno pieczone baranie z anchois i rozmarynem, oraz Grillowane Steki Jagnięce Z Rozmarynem I Tymiankiem.
Instrukcje
Skórkę z cytryny, anchois, rozmaryn i olej włożyć do robota kuchennego, a następnie zmiksować na szorstką pastę.
Włożyć jagnięcinę do dużej torebki lub miski, a następnie zalać marynatą, wmasowując ją w mięso. Marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, najlepiej na noc.
Podgrzej grilla, następnie gotuj jagnięcinę przez 4-5 minut z każdej strony (w zależności od grubości jagnięciny i tego, jak lubisz gotować), aż ładnie się rumią Na Zewnątrz.
Przełożyć na deskę, przykryć folią i pozostawić na 10 minut.
Podawać posypane gałązkami rozmarynu i cytrynowymi klinami do wyciskania.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.