Steki jagnięce z groszkiem i miętą
Jeśli 1,01 zł za porcję spada w budżecie, steki jagnięce z groszkiem i miętą mogą być świetne bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 4. 27 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do valentin day. Mieszanka pędów grochu, oliwy z oliwek, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki Jagnięce Z Groszkiem I Miętą, Kotlety jagnięce z puree z groszkiem i miętą, oraz Stelaż jagnięcy z sosem kokosowo-miętowym i Glazurowanym groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tymianek posiekać, następnie rozgnieść w tłuczku i zaprawić dużą szczyptą soli. Wymieszać z oliwą z oliwek i mielonym pieprzem.
Umyć jagnięcinę i odstawić na trzydzieści minut.
Groch zagotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. W międzyczasie umieść liście mięty, masło i szczyptę soli w blenderze lub robocie kuchennym i whiz aż będzie gładka.
Odcedzić groszek i whiz je w blenderze lub procesor z masłem miętowym, aż masz gęsty, zielony krem. Jeśli chcesz go ogrzać, umieść go w misce pokrytej folią aluminiową na patelni z gorącą wodą.
Grilluj jagnięcinę po obu stronach, aż Na Zewnątrz będzie chrupiąca, a wnętrze nadal będzie różowe i soczyste. W zależności od grubości jagnięciny i ciepła grilla, zajmie to około czterech minut z każdej strony.
Podziel krem Grochowy na cztery ciepłe talerze.
Ułożyć ugotowaną jagnięcinę na wierzchu, następnie na jagnięcinę garść pędów grochu. Na jagnięcinę i pędy grochu wstrząsnąć odrobiną oliwy i podawać.