Steki jagnięce z kminkiem z Roztrzaskanymi ziemniakami, zwiędłym szpinakiem i sosem z czerwonego wina

Steki jagnięce z kminkiem z rozbitymi ziemniakami, zwiędłym szpinakiem i sosem z czerwonego wina wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 659 kalorii, 35g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $6.97 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, oleju roślinnego, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Steki jagnięce marynowane w czerwonym winie z frytkami, Pieczona Noga Jagnięca Na Łóżku Z Ziemniaków I Zwiędłej Zieleni, oraz Stelaż Jagnięcy Z Polewą Dijon Na Zwiędłym Szpinaku Dla Niemowląt.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i gotować przez 3 do 4 minut, aż aromat czosnku złagodnieje.
Dodać brązowy cukier i czerwone wino, a następnie doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Pozostawić do wrzenia przez 5 minut, a następnie zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
Tymczasem steki jagnięce doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Naciśnij nasiona kminku do steków po obu stronach.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj steki, i gotować z obu stron, aż gotowane do pożądanego stopnia doneness, o 4 protokół na stronę dla średnich.
Usuń steki, aby odpocząć w ciepłym miejscu.
Umieść szpinak na gorącej patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem, i gotować, aż szpinak zwiędnie.
Ziemniaki rozgnieść z kwaśną śmietaną i masłem; doprawić do smaku solą i pieprzem. Aby służyć, ułożyć porcję puree ziemniaczanego na środku talerza obiadowego. Top ze szpinakiem i stekiem jagnięcym. Przecedzić sos z czerwonego wina na wierzch.