Steki Bazyliowo-Pomidorowe Z Tuńczykiem
Steki z bazylii i pomidorów z tuńczykiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 216 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od smaku domu ma 1 fanów. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, steki z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym, Steki z tuńczyka z czosnkiem, pomidorami, kaparami i bazylią, oraz Steki z tuńczyka z przyprawami z kolendrą i bazylią.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj steki z tuńczyka; gotować przez 3 protokół z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Przenieść do patelni brojlerów.
Rybę posypać solą i pieprzem. Przykryć liśćmi bazylii. Top z pomidorami i serem. Broil 4-6 w. od ognia przez 2 minuty lub aż ser się stopi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.