Stek zapiekany z fasolką szparagową, czarnymi oliwkami i cytryną
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Seared wieszak stek z fasolką szparagową, czarne oliwki i cytryna może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 48g białka, oraz 81 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, sól koszerna, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Spróbuj Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, Fasola Szparagowa, Pomidory I Czarne Oliwki, oraz Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W słoiku lub małej misce z dopasowaną pokrywką, połączyć musztardę Dijon, ocet sherry i oliwę z oliwek z ząbkami czosnku.
Dodać szczyptę soli. Przykryć i energicznie wstrząsnąć, aby wymieszać. Smak przypraw. Odstawić.
Napełnij średni miskę do połowy kostkami lodu i dodaj trochę zimnej wody.
Umieść durszlak prosto wewnątrz łaźni lodowej. Durszlak powstrzyma cię od wybierania zielonej fasoli spośród kostek lodu. Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Dodaj sól, aż woda będzie smakować jak woda morska.
Dodaj obfite szczyptę cukru.
Dodaj wszystko, ale kilka fasolki szparagowej i gotować przez 2 protokół.
Wyjmij je z wody za pomocą sitka i przenieś do durszlaka wewnątrz łaźni lodowej. Pozwól im usiąść w lodowatej wodzie na kilka minut, aby upewnić się, że dokładnie ostygły. Wyrzucić blanszowaną wodę.
Usuń fasolę z lodowej kąpieli i rozłóż ją na ręczniku kuchennym na płaskiej powierzchni. Użyj innego ręcznika kuchennego, aby delikatnie poklepać je do sucha. Ten krok zapobiegnie rozcieńczeniu smaku fasoli i vinaigrette przez wodę.
Przełożyć do średniej miski i doprawić solą. Wymieszać, aby zmiksować.
Usuń ząbki czosnku z vinaigrette i wrzucić z fasoli, liści bazylii i oliwek.
Pokroić zarezerwowane surowej fasoli na 1-calowe kawałki i wrzucić z innymi fasolami.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię.
Dodać olej. Kiedy zaczyna lekko palić, posyp stek solą i użyj pary metalowych szczypiec, aby ostrożnie umieścić stek w gorącym oleju. Gotować na dużym ogniu 3 do 4 minut z każdej strony. Liczę od 8 do 10 minut dla średnio rzadkich, w zależności od grubości. Jeśli lubisz stek trochę bardziej ugotowany, pozostaw go na patelni kilka minut dłużej z każdej strony.
Wyjmij stek i pozostaw na płaskiej powierzchni, 10 minut. Pokrój stek i ułóż na półmisku z mieszaniną zielonej fasoli.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.