Stek z żeberka z pomidorowo-kaparowym smakiem

Stek z żeberka z pomidorowo-kaparowym smakiem
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, pomarańcze i dojrzewające pomidory, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Stek zapiekany z masłem kaparowo-anchois, Zapiekane Przegrzebki Ze Świeżą Salsą Z Kaparów Pomidorowych, oraz Stek z polędwicy pieczonej z oliwkowym smakiem.

Instrukcje

1
Umieść 1/4 łyżeczki grubej soli i czosnku na powierzchni roboczej. Używając płaskiej strony ostrza noża, zmiażdż czosnek i sól razem, aż utworzy się pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Przełożyć pastę czosnkową do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj pomarańczowe i żółte pomidory, oliwki, kolendra, 3 łyżki oliwy z oliwek, kapary, sok z limonki, posiekane chiles jalapeño, i suszone oregano; wrzucić smak dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żółty Pomidorżółty Pomidor
Suszone OreganoSuszone Oregano
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
KaparyKapary
Papryka ChiliPapryka Chili
OliwkiOliwki
PomarańczowyPomarańczowy
RozkoszRozkosz
4
Odstawić w temperaturze pokojowej.
5
Posypać steki z obu stron kminkiem, 3/4 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki grubej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
PieprzPieprz
StekStek
KminekKminek
6
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek w dużej dużej patelni na dużym ogniu, aż bardzo gorąco, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj steki. Steki Sear aż rumiane i gotowane do średnio rzadkie, 6 do 7 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
8
Przenieś steki na deskę do krojenia i pozostaw 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Cienko pokroić steki w poprzek. Nakładać plastry na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
10
Podawać z smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn