Stek z szynki z ananasem
Stek z szynki z ananasem to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka musztardy dijon, stek z szynki, ananas i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo, Hoisin BBQ Steak-on-a-Stick z salsą ananasową, oraz Espresso-potarty stek z ananasem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło. Gdy pienienie ustąpi, dodać szynkę i gotować, obracając raz, aż dobrze rumiane z obu stron, w sumie około 8 minut.
Przenieś szynkę na talerz i zmniejsz ciepło do medium.
Wlać sok pomarańczowy do patelni i, z drewnianą łyżką, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Wymieszać z musztardą i gotować, aż płyn lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Dodać ananasa i gotować 2 minuty dłużej, następnie powrót szynki na patelni i włączyć do Płaszcz z sosem.