Stek z sosem pomarańczowo-tymiankowym
Stek z sosem pomarańczowo-tymiankowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 246 kalorii, 26g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz stek z polędwicy wołowej, pomarańczową marmoladę, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to SOS żurawinowo-pomarańczowy z tymiankiem, Pierś z kaczki pieczonej tymiankiem w sosie pomarańczowo-winnym, oraz Stek z flanki z sosem pomarańczowym.
Instrukcje
W małej misce, połączyć pierwsze siedem składników; odstawić 1/3 filiżanki do fastrygowania.
Stek z broilu 4-6 w. od ognia przez 8-10 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien czytać 145°; średni, 160°; dobrze zrobione, 170°), fastrygowanie z niektórymi zastrzeżonymi sosem.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Podawać z pozostałym sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.