Stek z sosem grzybowym z czerwonego wina

Stek z sosem grzybowym z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steku z sosem grzybowym z czerwonego wina. Na 6,85 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Ten przepis służy 6. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka cebuli perłowej, cebuli, pasty pomidorowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek z sosem grzybowym z czerwonego wina, Stek Salisbury z sosem Pieczarkowo-winnym, oraz Stek z flanki w sosie grzybowym.

Instrukcje

1
Doprawić steki solą i czarnym pieprzem. Na grillu pancoated sprayu, gotować steki na średnim-highheat, obracając raz, untilpink wewnątrz, 3 do 4 minut wytrwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Zdjąć z ognia i przykryć folią. W misce, toscarrots, squash, pearl onionsi kiełki w 1/2 łyżki oleju. Overmedium ciepła, w partiach iobraca się raz, gotować, aż miękkii smażone, 6 protokół. Na dużej patelni na średnim ogniu podgrzać pozostałą 1 1/2 łyżki oleju.Pokroić grzyby; na patelnię, dodaćmuszniki, białą cebulę igarlic; gotować, aż cebula zbrązowieje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula BiałaCebula Biała
GrzybyGrzyby
KiełkiKiełki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
3
Dodaj wino isimmer 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
4
Dodać i doprowadzić do wrzenia. Wpojeniu rozpuścić skrobię kukurydzianą W1 łyżce zimnej wody. Zmniejszyć ciepło i powoli dodawać skrobię kukurydzianą do mieszaniny bulionu, stale mieszając, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
WodaWoda
5
Dodaj pomidor, włoską przyprawę isól i czarny pieprz; dusić 7 do 10 minut. Stek pokroić w plasterki,polać sosem grzybowym; podawać razem z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
SOSSOS
StekStek
6
Self

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn