Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym
Stek z sosem cytrynowo-pieprzowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać grubo zmielone ziarna pieprzu, top schab steki, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek Z Sosem Z Zielonego Pieprzu, Stek z sosem Brandy i pieprzu, oraz Stek z kremowym sosem pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno posiekać 1/3 szklanki trawy cytrynowej.
Rozgrzać suchą 12-calową ciężką patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu 5 minut. Stek osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli. Gotować, bez zakłóceń, 7 minut. Obróć, a następnie gotuj 7 do 8 minut na średnio rzadkie.
Przełożyć na deskę do krojenia.
Wyrzucić tłuszcz z patelni i deglaze z wermutu przez gotowanie, skrobanie bitów, 1 minutę.
Dodaj trawę cytrynową, pozostałe składniki i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, aż lekko zgęstnieje, 3 do 5 minut.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah