Stek z serem pleśniowym-Nektarynkami miodowymi i kukurydzą z masłem bazyliowym

Stek z flanki z serem pleśniowym-Nektarynkami miodowymi i kukurydzą z masłem bazyliowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 20g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 264 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, stek z flanki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć nektaryny, możesz podążać za tym daniem głównym z Pieczone figi i nektaryny na lodach jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Caprese z serem pleśniowym, bazylią i pomidorami, Sałatka stekowa z nektarynkami, Radicchio i serem pleśniowym, oraz Grillowany stek z Nektarynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić stek w torebce i dodać ocet, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 4 gałązki tymianku i obfite posypanie solą i czarnym pieprzem. Szczelnie zamknąć worek i zgniatać, aby wymieszać marynatę i pokryć mięso.
Umieść w lodówce, aby marynować przez co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Połączyć masło, bazylia i pozostałe 2 ząbki czosnku w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż czosnek zostanie drobno posiekany. Doprawić solą i pieprzem, puree aż będzie gładkie, i rezerwy w lodówce do czasu użycia.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na połowie rusztu węglowego, drugi obszar pusty dla kukurydzy i nektaryn. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Owinąć kukurydzę w folię i umieścić pomiędzy gorącą i chłodną stroną grilla i gotować do miękkości i lekko zwęglone, obracając kilka razy podczas gotowania, w sumie około 20 minut.
Gdy kukurydza będzie na grillu przez 10 minut, wyjmij stek z marynaty i osusz papierowymi ręcznikami.
Umieść stek na gorącej stronie grilla. Gotować, aż zwęglone, o 3 protokół. Odwróć mięso. Gotować mięso środek steka rejestruje 52° na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub135 dla średnich. Podczas gdy stek jest na grillu, wypełnij każdą wnękę nektarynki serem pleśniowym.
Skropić miodem i doprawić pieprzem.
Umieść nektaryny na chłodniejszej stronie grilla obok kukurydzy, aby ser pleśniowy się stopił, a zewnętrzna część lekko char.
Usuń kukurydzę i nektaryny z grilla. Zakończ nektaryny liśćmi tymianku z pozostałej gałązki.
Przełożyć mięso na deskę do krojenia, namiot z folią i pozostawić stek na co najmniej 5 minut.
Usunąć kukurydzę z folii. Slather z masłem bazyliowym. Mięso pokroić na polanie, równomiernie zalać mięsem sok z cytryny i posypać solą.
Stek flankowy podawać natychmiast z kukurydzą i nektarynami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.