Stek Z Rukolą, Cytryną I Parmezanem

Stek z rukolą, cytryną i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 737 kalorii, 58g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do valentin day. Mieszanka soli i grubo zmielonego pieprzu, cytryny, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sałatka z rukoli ze stekiem, ogolonym parmezanem i winegretem cytrynowym, Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem, oraz Stek Z Masłem Parmezanowym, Glazurą Balsamiczną I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś steki do temperatury pokojowej i doprawić je ze wszystkich stron solą i pieprzem (nie bądź skąpy z solą!).
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni i ustaw ciężką patelnię żaroodporną (lubię używać żeliwa) na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać steki i brązowy dobrze po obu stronach, o 2 do 3 protokół na stronę.
Przenieś patelnię do piekarnika i kontynuuj gotowanie, aż mięso osiągnie pożądaną doneness(powinno minąć około 10 minut, aby temperatura wewnętrzna osiągnęła 135 stopni, co jest średnio rzadkie).
Przenieś steki na talerz i ustaw w ciepłym miejscu, aby odpocząć, przez co najmniej 5, ale najlepiej 10 minut. Nie wkładaj jeszcze patelni do zlewu!
Ustaw gorącą patelnię na małym ogniu (upewnij się, że nie dotykasz uchwytu i nie palisz się!) i dodać około szklanki wody. Używając drewnianej łyżki, zeskrobać dno patelni, aby uzyskać wszystkie rumiane kawałki i wymieszać, aby połączyć się z wodą. Odstawić.
Kiedy jesteś gotowy do jedzenia, pokroić steki w poprzek ziarna na 1/3-calowe plastry. Zarezerwuj wszelkie soki, które uciekają z mięsa. Ułóż rukolę na półmisku. Ćwiartka cytryny.
Skropić dużą ilość dobrej oliwy z oliwek na zieleni, a następnie obfite wycisnąć sok z cytryny, liberalne posypanie solą Maldon i kilka zmielonych pieprzu.
Ułożyć plastry steku na wierzchu zieleni, a następnie skropić ich soki i fond z patelni na wszystko. Następnie z innym spritz cytryny i więcej pieprzu. Następnie użyj obieraczki do warzyw, aby wszystko uzupełnić prysznicem parmezanu.
Podawać od razu z resztkami cytryny, pieczonymi ziemniakami i dobrym włoskim winem stołowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Grgich Hills Estate Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.