Stek z Rib-eye z bazylią hollandaise

Stek z Rib-eye z bazylią hollandaise
Stek z Rib-eye z bazylią hollandaise trwa około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1470 kalorii, 28g białka, oraz 150 g tłuszczu na porcję. Na 5,02 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Stek z Rib-eye, Stek z Rib-eye, oraz Stek Z Rib-Eye.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Stek wyłożyć na talerz i natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz dużą ilością czarnego pieprzu i łuszczącej się soli morskiej. Pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej na około 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzej patelnię żaroodporną na bazie ciężkiej, aż będzie piekielnie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać mięso na patelnię, z olejem z talerza, ząbki czosnku, tymianek i liść laurowy. Podsmaż stek przez 3 Min na pierwszej stronie, aż dobrze rumiane, fastrygowanie z oleju i ziół, jak gotuje. Ostrożnie wyjąć olej, dodać kolejne 2 łyżki, a następnie w ten sam sposób podgrzać drugą stronę steku. Szybko brązowieją na brzegach, następnie wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez 15 minut, obracając się w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Weź stek z patelni i posadź go na stojaku nad pieczeniem. Z patelni wymieszać olej, zioła i czosnek, a następnie pozostawić na 15-20 minut. Pozostaw stek odsłonięty pokrycie folią sprawi, że stek stanie się parą i straci chrupiącą skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
W międzyczasie, zacznij hollandaise. Umieść średni garnek wody, aby się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Na małą patelnię włożyć ocet, łodygi bazylii, liść laurowy i przyprawy. Gotować do około 3 łyżek, następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Żółtka umieścić w dużej, głębokiej misce, dodać 1 łyżkę zimnej wody i 1 łyżkę octu, następnie krótko ubijać, aż będą lekkie i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
RedukcjaRedukcja
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Połóż miskę, ale nie dotykając, gotującej się wody, a następnie ubijaj do lekkiej, przewiewnej piany. Teraz stopniowo dodawać masło, stopniowo, ubijając cały czas, aby uzyskać jedwabisty żółty SOS. Zapobiegaj przegrzaniu sosu, podnosząc miskę na i z patelni, dodając więcej wody, jeśli zacznie się zbyt gęsto. Sos można utrzymać w cieple do 30 minut, siedząc miskę w wannie z ciepłą wodą. Jeśli zrobi się zbyt gorąco, sos się podzieli. Tuż przed podaniem drobno posiekać bazylię i wymieszać z sosem z sokiem z cytryny i przyprawą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
HOLLANDAISE wskazówka: ten przepis sprawia, że wystarczająca redukcja na trzy partie sosu zachować co pozostało w lodówce przez kilka miesięcy. Robimy ogromne partie w naszych restauracjach, zmniejszając do 100 ml, dodając trochę wody i przechowując w squeezy bottle. Pozostały hollandaise będzie dobrze przechowywać w lodówce do 2 dni. Spróbuj mieszając go przez trochę zacieru na wierzch placka rybnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek Ribeye świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " mieszanka z 5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia18
Magazyn