Stek z pomidorowym sosem Gorgonzola
Stek z pomidorowym sosem Gorgonzola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka cebuli, ser feta, sos marinara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Stek Carrera z sosem Gorgonzola, Grillowany stek z flanki z sosem śmietanowym Gorgonzola, oraz Grillowany stek z flanki z sosem śmietanowym Gorgonzola i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj patelnię 12-calową sprayem do gotowania i podgrzewaj na średnim ogniu przez 1 minutę.
Dodać wołowinę w 2 partiach i gotować, aż będzie dobrze rumiane, często mieszając.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać grzyby i cebulę na patelni i gotować przez 5 protokół lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać z octem i gotować przez 2 minuty.
Wymieszać sos na patelni i podgrzać do wrzenia. Powrót wołowiny na patelnię. Top z serem. Gotować i mieszać, aż ser się rozpuści.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.