Stek z polędwicy z kwaśną śmietaną Estragonowo-czosnkową
Need a danie główne bezglutenowe? Stek z polędwicy z kwaśną śmietaną estragon czosnek może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz stek z polędwicy, pełnoziarnistą musztardę dijon, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Śmietana Top Polędwica, Sałatka Z Kurczaka Z Kwaśną Śmietaną I Estragonem, oraz Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; wymieszaj 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania.
Posyp obie strony steku pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu; dodaj stek do patelni. Gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć z patelni; odstawić 5 minut.
Pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Trzymaj ciepło.
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym; wróć do ciepła. Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj ziemniaki; smażyć 15 minut lub aż rumiane i dokładnie ogrzane, mieszając od czasu do czasu.
Podawać ze stekiem i sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.