Stek z polędwicy w sosie Dijon-Port
Stek z polędwicy z sosem Dijon-Port jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 30g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, Porto, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane hamburgery z polędwicy z sosem Stekowym domowej roboty, Stek z dziczyzny w sosie Porto, oraz Stek z sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić; utrzymać ciepło.
Podczas gotowania makaronu, rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posyp obie strony steku solą i pieprzem. Lekko posmarować stek sprayem do gotowania.
Dodaj stek na patelni; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Mięso przełożyć na półmisek; ogrzać.
Dodaj port do patelni, skrobanie, aby poluzować rumiane kawałki. Wymieszać szalotki i czosnek; gotować 45 sekund, często mieszając.
Dodać bulion wołowy; doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 sekund; zdjąć z ognia.
Dodać musztardę i tymianek, mieszając trzepaczką.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Podawać stek i sos z makaronem.