Stek z pieprzem Marii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 40g białka, oraz 16G tłuszczu. 489 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz cebulę, stek z flanki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Spróbuj Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, oraz Vegan Bell Pepper Steak (Aka Pieprz Fake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Cebulę, paprykę i czosnek gotować w oleju do miękkości-chrupiące, często mieszając. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wlać sos sojowy, miód i ocet z czerwonego wina na patelnię, a następnie dodać wołowinę. Gotować wołowinę, często mieszając, aż do zakończenia, o 10 do 15 protokół. Wymieszaj gotowane warzywa i gotuj kolejne 10 do 15 minut.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.