Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym

Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym może być świetnym przepisem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 456 kalorii, 35g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, olej canolan, chrzan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z papryką w sosie Truskawkowym Zinfandel i pomarańczowo-musztardowym Aioli, Burgery z czarnym pieprzem w sosie musztardowym, oraz Sałatka Ze Stekiem Z Papryką.

Instrukcje

1
Połączyć musztardę, miód, chrzan, miętę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce; trzepaczka dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
MiódMiód
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech mieszaniny musztardy siedzieć w temperaturze pokojowej, aby umożliwić smaki do stopienia (około 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
3
Połącz pozostałą sól i pieprz w płytkim naczyniu; naciśnij obie strony steków do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
4
Rozgrzać olej w patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, aż olej zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść stek na patelni; gotuj, aż uformuje się skorupa (około 4-5 minut). Obróć steki; kontynuuj gotowanie aż do pożądanego stopnia doneness (o 3 minuty dla rzadkich, 4 minuty dla średnio rzadkich, i 5 minut dla średnich).
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij steki z patelni; pozostaw 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Steki podawać z sosem musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
StekStek
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn