Stek z orzechami laskowymi Gremolata i kalafior

Stek z Gremolatanem z orzechów laskowych i kalafiorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka kalafiora, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać orzechy laskowe można śledzić to danie główne z Strudel Śliwkowy Z Orzechami Laskowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Make-ahead posiłek 3 Minute Steak Hoagies z sosem stek domowej roboty, Słodki i pikantny stek z flanki (Oamc lub Make Ahead), oraz Sałatka jicama z Podsmażonym stekiem, granatem i kolendrą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, aż po prostu połysk.
Dodaj orzechy laskowe, wyłączyć ogień, i wirować, aż tylko złoty kolor, o 1 minutę. Odcedzić olej i zapasowe orzechy laskowe. Łyżka 1 łyżka oleju z orzechów laskowych nad kalafiorem i doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i piec, aż lekko rumiane, 20 do 25 protokół.
Tymczasem, stek sezon z solą i pieprzem i ciepła rzepak, warzywo, lub światło oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu, aż lekko palenia. Gotować stek, obracając od czasu do czasu, aż dobrze zbrązowieje i centrum rejestruje 120 do 125 ° F na natychmiastowym termometrze odczytu dla średnio rzadkich, 130 ° F dla średnich, 8 do 10 minut łącznie.
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 10 minut.
W małej misce połączyć natkę pietruszki, skórkę z cytryny, orzechy laskowe i pozostałą łyżkę oleju z orzechów laskowych. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do kalafiora i wrzucić do herbu. Pokrój stek.
Służyć, lub przechowywać w lodówce i służyć na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.