Stek z Nowego Jorku z pieczonym czosnkiem i masłem Ancho
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek z Nowego Jorku z pieczonym czosnkiem i masłem Ancho. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1006 kalorii. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać ancho chiles, masło, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj New York Strip Steak with Garlic Parsley Butter, Smażony stek New York Strip z sosem czosnkowym + cebula, oraz Grillowane steki New York Strip z pieczonym masłem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Owinąć główkę czosnku folią aluminiową i piec przez 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na tyle, aby obsłużyć.
Czosnek wycisnąć z papierowych skórek do małej szklanej miseczki i połączyć z masłem i proszkiem ancho, dobrze mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść kawałek folii na powierzchni roboczej, łyżkę masła w środku i zwinąć w cylinder. Przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Przygotować grilla na średnim ogniu.
Steki posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Grilluj steki do pożądanej doneness, około 6 minut na stronę dla średniej doneness.
Przenieść na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Do serwowania steków, top każdy z pat pieczonego masła czosnkowego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.