Stek z mieszanym pieprzem i polewą z granatu

Stek z mieszanym pieprzem i polewą z granatu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 32G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz rukolę, ocet balsamiczny, top polędwicy stek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steak Au Poivre (Steki Z Kruszonym Pieprzem), Grillowany stek z flanki z pieprzem Syczuańskim, oraz Pączki z granatu jagodowego z polewą granatową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek obficie posyp grubo zmielonym pieprzem i solą.
Posypać każdą stronę stekuz połową posiekanego rozmarynu.
Podgrzać 1 1 / 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj stek; cookto pożądanej doneness, około 5 minut uporczywie średnio rzadkie.
Stek transferowy toplatter.
Dodaj sok z granatów, cukier złotobrunatny, i 2 łyżeczki balsamicvinegar do patelni; gotować, aż reducedto skąpe 1/4 szklanki glazury, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół. Przyprawić do smaku glazurą z solą.
W średniej misce wrzucić rukolę z pozostałą 1 łyżeczką oleju i pozostałą 1/2 łyżeczki octu balsamicznego; doprawić do smaku solą. Podziel rukolę nawet aż 4 talerze. Stek pokroić w plasterki; podzielić i ułożyć wzdłuż rukoli.
Mżawka glazegenerously wokół steku i służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah