Stek z mieszanej papryki z cebulą

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek z mieszaną papryką z cebulą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, paprykę w kolorach, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), Stek z pieprzem Szechwan duszony z cebulą, oraz Bezglutenowy Grillowany stek z papryki z cebulą miodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem sos sojowy, skrobię kukurydzianą i 1/3 szklanki wody w filiżance.
Stek stek osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Stir-smażyć połowę steku, aż rumiane, ale nadal różowy wewnątrz, o 4 protokół.
Przełożyć do miski łyżką szczelinową i powtórzyć z pozostałym stekiem, dodając 1 łyżkę oleju na patelnię.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju na patelni i smażyć paprykę, cebula, i czosnek, aż cebula jest złoty, 6 do 7 protokół. Wymieszać pozostałe 2 łyżki wody i gotować, przykryte, 3 protokół. Powrót stek na patelni, a następnie wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając, 2 minuty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.